Genel

Yemek Sepeti puanım neden düştü?

Yemeksepeti puanınızın düşmesi genel olarak size verilen puanların ortalaması alınması sonucunda oluşur. Belli başlıklar altında puanlarınızın düşmesine sebep olan konuları ele alalım.

1- Toplam puan ortalaması alınır

Restoran puanınızın hesaplanmasında istatistik olarak;  toplam kaç kişi değerlendirme yaptı? Puanlarınızın toplamı kaçtır ? Bu iki bilgi ele alınır ve restoran puan ortalamanız ortaya çıkar örnek vermek gerekirse 5 kişi değerlendirme yaptı ve hepsinin 10 puan verdiğini düşünelim bu durumda restoran puanınız 10 puan olacaktır. Devamında 5 kişinin daha sipariş verdiği ve onların da size 5 puan verdiğini düşünürsek ortalama puanınız bu sefer 5 e düşecektir.

2 – Düşük puan verilmesi

Önceki siparişlerde başarı ve memnuniyet oranınız iyi olabilir fakat bunu korumanız gereklidir. Bunu koruyamazsanız sipariş veren kişiler size düşük puan verebilir. Verilen bu düşük puanlarla birlikte yukarıda bahsettiğimiz gibi istatistiksel olarak hesaplama yapılır ve total puan ortalaması alınır. Bu ortalama puanlarınızın düşmesine sebep olabilir. En çok düşük puan verilmesinin sebeplerinden başlıcaları; siparişin zamanında teslim edilmemesi, siparişin soğuk olarak müşteriye teslim edilmesi ve yine yapılan en büyük hata, yanlış siparişlerin yapılmasıdır. Neticede unutmamanız gereken en değerli bilgi müşterilerinizin yemeklerin lezzetlerine verdiği puan kadar, siparişinin ne kadar sürede teslim edildiğine de önem vermektedir. Restoran işletmenin en önemli faktörü hizmettir. Bu hizmeti en iyi şekilde vermek için bu unsurlara dikkat etmeniz gerekir

3- Kendi hesabından sipariş vermek

Bir çok restoran sahibi puanlarını yükseltmek için bu hataya düşmektedir. Kendi hesaplarından sipariş vererek puanlarını yükseltmeyi düşünmektedir. Fakat burada atladıkları bir konu vardır. Yemeksepeti sitesinin bu yorumları ve değerlendirmeleri hem yazılımsal olarak, hem de manuel yani insan kontrolünden geçtiğini unutmasıdır.

Sahte hesap ve kendi hesaplarınızdan yaptığınız puanlamalar çok kısa bir süre içinde anlaşılacaktır. Bu durumda uyarı alabilirsiniz veya uyarı almaksızın yapmış olduğunuz yorumlar ve değerlendirmeler silinecektir. O yüzden puanınızı yükseltmek için yaptığınız sahte yorumlar silindiğinden dolayı restoran puanlarınız düşecektir. Ayrıca restoran puanlarımızın düşmesinin yanı sıra sıralamada geriye düşeceksiniz bunu yaparken bir kez daha düşünmelisiniz.

Yine yemek sepeti sitesi tarafından belli yasaklamalara tabi kalabilirsiniz.

Gerçek kullanıcılar tarafından verdiğimiz hizmeti incelemenizde fayda vardır istediğiniz soruları iletişim kısmından bize ulaşarak cevabını alabilirsiniz.

Yemek sepeti puan yükseltme hizmetimiz güzel bir çözüm olacaktır.

Mesaj Gönder!
Destek için hemen yazın!
Destek için hemen yazın!